Japonská diéta


V Japonsku sa ľudia dožívajú vysokého veku, pretože majú správne stravovacie návyky. A ako sa stravujú, aby stále vyzerali štíhli ? Ak to chcete dokázať aj vy, stravujte sa podľa ich návykov.

Základom stravovania je správny jedálny lístok. V japonskom jedálnom lístku sú najviac zastúpené ryby, ryža, ovocie a zelenina. U nich nie je dôležitá kvantita, ale kvalita jedla. Základným stravovacím návykom je jesť do polo sýta. Prvoradé sú ryby ako sú makrely, lososy, celozrnná ryža, ktorá nahrádza chlieb. Z ovocia uprednostňujú mandarínky a jablka. Mlieko a mliečne výrobky sú nahradzované tofu a inými sójovými výrobkami, namiesto omáčok jedia vývary. Raňajky sú sýte a sú najdôležitejším jedlom dňa. Jedia päťkrát denne.

Venujte sa športovej aktivite ako je bicyklovanie, rýchla chôdza, chodenie po schodoch a fyzickej námahe.