Grapefruitová diéta


Grapefruitová diéta je známa už od roku 1930. Prvý krát ju predstavila Dr. Brownell. Základom tejto diéty je schudnúť čo v najkratšom čase viac kilogramov. Príjem potravín je 800 kalórii denne a ku každému chodu je potrebné zjesť polovicu grepu alebo pohár grapefruitovej šťavy. Úspech tejto diéty spočíva v enzýmoch grepu. Enzýmy grepu spaľujú tuky ak ho konzumujete s bielkovinami. Existuje viacero verzií tejto diéty ale v každej s aj odporúča prijať najviac 800 kcal denne. V diéte sa odporúča konzumácia akéhokoľvek mäsa vo zvýšenej miere. Príjem ovocia a zeleniny je stanovený len na jednu alebo dve porcie na deň. Pretože kombinácia grepu s mäsovým jedlom ničí bunkové zásoby. Každé jedlo môžete jesť až sýta. Podľa tejto diéty čím viac jete predpísaných potravín, tým viac kilogramov schudnete.

Diéta by mala trvať najviac 12 dní. Potom nasleduje pár dňová pauza. Potom môžete pokračovať ďalej. Denne vypite ako pri každej diéte 2 až 3 litre vody, bylinkových čajov, grapefruitovej šťavy. Grapefruit znižuje hladinu inzulínu, následkom čoho sa znižuje váha.

Raňajky: 2 vajcia na mäkko, čierna káva, pol grepu

Obed : dusené kuracie mäso, zeleninový šalát s jogurtom, pol grepu

Večera : ryba na masle, pol grepu, pohár acidofilného mlieka.