Brokolicová diéta


Brokolica ako už každá z vás vie, je veľmi bohatá na vitamíny. Je ideálne ju konzumovať uvarenú na pare. Má málo kalórií, preto sa odporúča konzumovať ju na večeru.

Brokolica je podľa odborníkov najzdravším druhom zeleniny. Je výborným zdrojom vitamínov a minerálnych látok. Takisto aj stopových prvkov. Keď budete kupovať brokolicu, vyberajte vždy tmavozelenú a čerstvú. Ružičky nesmú byť zvädnuté. Diéta je vhodná v jarnom a letnom období, kedy je brokolicu dostať za dostupnú cenu. Stačí len tri dni jesť brokolicu a vaša hmotnosť sa upraví. Touto diétou postavu zoštíhlite, nabijete sa množstvom vitamínov a budete sa cítiť fajn.
Raňajky :
Nízkotučný jogurt, ovsené vločky, sušené slivky
Nízkotučný jogurt, mysli, sušené ovocie
Jablko, ovsené vločky, pšeničné klíčky, hrozienka, nízkotučný jogurt
Obed :
200 g brokolice, nízkotučný syr, bazalku, soľ, korenie, dáte do zapekacej misy a zalejte zeleninovým bujónom. Navrch nastrúhajte 20 g syra.
Speňte cibuľku a cesnak na olivovom oleji. Pridajte brokolicu, soľ, korenie, paradajku, papriku a zeleninový bujón. Nakoniec posypte nasekanou bazalkou.
Varenú brokolicu zmiešajte s cestovinami, posypte vegetou a nastrúhaným syrom.
Večera
Na chlieb natrite zmiešané dve lyžičky nízkotučného syra, lyžicu pšeničných klíčkov, lyžicu posekanej bazalky, lyžičku citrónovej šťavy. Navrch si dajte paradajku.
Celozrnný krajec natrite zmesou nízkotučného syra, pšeničných klíčkov, pažítky, trochu horčice. Pridať červenú papriku.
Celozrnný chlieb natrite nízkotučným syrom a cibuľkou a reďkovkou.