Veľa ľudí už vyskúšalo aj naďalej skúša rôzne druhy diét. Niektoré z nich sú však nezdravé, nevyhovujú ich organizmu alebo úbytok kíl býva len krátkodobý. Aby organizmus si zachoval všetky živiny je potrebné ich dodávať pravidelne v rôznej forme. Konzumujte surovú stravu, bielkoviny, omega-3 mastné kyseliny. Odporúčajú sa jesť ľanové semienka, ľanový olej, ryby ako sú makrely, losos, sardinky, kuracie a hovädzie mäso, mliečne výrobky, orechy, rôzne semienka, zelenina a ovocie.
U diét je dôležitý glykemický index. V diétach je odporúčané prijímať nižšie množstvo sacharidov, pretože sa z nich priberá. Konzumácia cukru a iných potravín s vysokým glykemickým indexom (GI) sa pri trávení rýchlo rozkladajú. Telo začne rýchlo produkovať inzulín, ktorý časť glukózy odsunie do buniek a zvyšnú časť premení na tuk. Prebytok inzulínu spôsobí, že krvný cukor prudko klesne a človek pociťuje hlad a chuť na sladké. To všetko vedie k nadváhe. Keď konzumujete potraviny s nízkym glykemickým indexom udržiavate hladinu cukru v rovnováhe stabilizovanú. Vďaka stabilizovanej hladine cukru ovládate chute, nemáte vlčí hlad a pritom chudnete. Medzi potraviny s nízkym glykemickým indexom patria raž, pšenica, šošovica, zemiaky, brokolica, ovocné jogurty, jablká. Potraviny so stredným GI: ryža, chlieb, žltý melón, hrozienka, zemiaky na pare. Vysoký GI obsahujú pečené zemiaky, cornflakes, varená kukurica, červený melón.